RAPSODIA HÚNGARA

Rapsodia húngara, guió i dibuix de Vittorio Guardino (Norma Editorial)


La història es desenvolupa poc abans de la segona guerra mundial, totes les superpotències es vigilen unes a altres cautelarment per a veure qui realitza alguna acció que vaig variar la situació mundial. Per a fer açò hi ha una vasta xarxa d’espies, contraespies, informadors, dobles agents, etc. distribuïts per tot europa, i per si foren pocs, els francesos li “demanen” ajuda a un que ja estava retirat. A partir d’ací la trama es complica amb els diversos espies que van a la recerca d’una informació que posseïx un home… i no puc contar més sense desvelar res.

El dibuix d’esta obra és molt bo. Simple però detallat i mostra el que es necessita veure en cada moment. Sincerament una obra esplèndida.

Respecte al guió… perquè també és molt bo, perquè negarl-o. La trama es tix sense pressa però sense pausa, donant temps a assimilar totes les dades i personatges de la història sense cap problema. A més les situacions són completament versemblants.

Una obra completament recomanable per a tot el món que busque una bona història.

La Rapsodia Húngara marca l’inici de les aventures de Max Fridman, un espia francés retirat que es veurà embolicat en noves aventures molt al seu pesar, i en les quals, l’autor mostrarà una especial atenció pel detall arquitectònic i històric.

La personalitat del protagonista s’allunya dels estàndards freds i amorals a qui estem acostumats, es veu cuidada fins al mes mínim detall. Ja des del seu estatus d’agent retirat i la seua reticència a tornar a l’acció, la forma en què li fan xantatge perquè ho faça, es diferència d’altres famosos espies. Sense més excel·lències que les d’una ment desperta i una casa a què tornar, Fridman se les tindrà a veure amb totes les faccions embolicades en una intriga d’espies en l’Europa prebèl·lica de Hitler.

A més l’apartat gràfic, desperta tots els records d’un dibuix clàssic europeu i és cuidat fins al mes mínim detall, explícit i documentat, en allò que pot ser siga l’encarnació més destacada de la línia clara en tot Europa.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under COMIC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s