LUCKY LUKE : LA MINA D’OR DE DICK DIGGER

Lucky Luke: La mina d’or de Dick Digger, guió i dibuix de Morris (Grijalbo/Dargaud)


Aquest vaquer, bevedor de Coca Cola, amb el barret d’ala ample tirat cap arrere, la grenya penjant sobre a front, i la sempiterna punta de cigarret penjoll del llavi, té una llarga història.

Es tracta d’una criatura de MORRIS (Maurice de Vere), dibuixant belga nascut en 1923 que, procedent del món de l’animació, el va donar a conéixer en L´Almanach Spirou 1947.

Des de llavors ha protagonitzat més es 60 àlbums, amb èxit perenne. Anunciat com “l’home que disparava més ràpid que la seua pròpia ombra”, Lucky Luke al principi era tan expeditiu que no dubtava a matar els seus enemics.

Amb el pas del temps va anar moderant la seua agressivitat orientant-se cap a perfils més amables i quan es va introduir en el mercat americà fins va deixar de fumar.

En Estats Units MORRIS va conéixer RENÉ GOSCINNY (1926 – 1977) i al tornar en la seua companyia a Europa li va encarregar els guions del seu personatge, que amb els diàlegs d’aquest escriptor , l’humor i la imaginació que els impregnava, i el grafisme ràpid i expressiu del seu creador, van alçar ràpidament a Lucky Luke a la categoria d’obra mestra.

La mina d’or de Dick Digger és un dels primers àlbums de la sèrie i es tracta d’una obra amb una trama molt bàsica, un humor massa simple i infantil, sense a penes profunditat, que ni tan sols sap jugar amb els equívocs. També el dibuix deixa prou que desitjar, molt poc professional, i ni tan sols el protagonista té els trets que el farien popular sinó un mentó i unes galtes exagerades.

Al marge del seu estil gràfic, Lucky Luke és, probablement al menys en la seva primera època, el còmic més seriós que s’hagi fet mai sobre la conquesta de l’Oest.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under COMIC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s