CORTO MALTÉS

Corto Maltés, guió i dibuix d’ Hugo Pratt (Norma Editorial)


El marí aventurer Corto Maltés s’ha convertit en un dels grans herois de la historieta mundial i la seua fama ha anat més enllà de les barreres habituals del còmic.

Probablement, quan passen alguns anys, es recordarà CORTO MALTESE com un dels millors còmics de tots els temps. Només la prematura mort d’Hugo Pratt ha pogut impedir que aquesta saga, que començà als mars del Pacífic durant la primera guerra mundial en un llibre, La ballata del mare salato, que havia de ser una obra complerta haja continuat fins a completar la història del mariner maltès, de mare gitana, anarquista, llibertari, romàntic, cínic, poètic, flemàtic, gran coneixedor dels costums i la religió jueves, amic dels àrabs, lluitador al costat dels republicans a la guerra civil espanyola, independentista a Irlanda, revolucionari a la Rússia soviètica, enamorat de Venècia i aventurer vocacional que recorregué un grapat de països en busca sempre de la llibertat dels seus pobles.

La sèrie començà a Itàlia a la revista Sgt Kirk sense cap intenció de ser prosseguida. De fet, el pròleg del llibre ja explica que Corto Maltese, desaparegut encara que no pas mort a la guerra espanyola, finalitzarà la seva vida al costat de Tarao i Pandora, dos personatges de la seva primera aventura, no per ordre cronològic sinó d’aparició. L’èxit obtingut i la orientació ideològica va animar als directius de l’editorial Vaillant, relacionada amb el Partit Comunista francés, a sol·licitar la continuació de les aventures a la revista Pif Gadget cosa que Pratt va acceptar per a benefici de milions de lectors.

CONTINGUT DEL COFRE 1

1. El secreto de Tristan Bantam
2. Cita en Bahía
3. Samba con Tiro-fijo
4. Un águila en la jungla
5. Volveremos a hablar de aquellos aventureros
6. Por culpa de una gaviota
7. Cabezas y hongos
8. La conga de las bananas
9. Vudú por el presidente
10. La balada del Mar Salado

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under COMIC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s