EPICURO EL SABIO

Epicuro el Sabio, guió de William Messner-Loebs i dibuix de Sam Keith (Norma Editorial)


Filosofia i còmic? I per què no?

Senzillament, genial. La recopilació d’històries d’aquest volum ens mostra com el nostre protagonista, Epicur de Samos —un filòsof defensor de la temprança i del gaudi moderat dels diversos plaers. Encara no ho sap, però està a punt de crear tot un corrent de pensament que portarà el seu nom—, recorre aventures de la mà del seu col·lega Plató i del jove aprenent Alex, Alexandre el Gran, príncep de Macedònia. Estos, en cada un dels quatre capítols, van trobant-se amb un gran nombre de personatges de l’antiga Grècia, que o bé participen en les seues aventures i desventures o bé apareixen simplement per a donar tocs d’humor al guió de manera que el lector acaba agraint la infidelitat cronològica que permet ajuntar a tan il·lustres i curioses personalitats. El pobre Epicur haurà d’aguantar l’estirada de veure com tant la resta de filòsofs com els déus de l’Olimp pareixen haver perdut el cap; ell amb la seua filosofia de la mesura tractarà del portar a bon fi cada un dels amagatalls, que normalment estaran estretament relacionats amb les clàssiques històries de la mitologia grega.

La nota més alta la dóna un humor sarcàstic del que sens dubte podran disfrutar tots aquells seguidors dels distints corrents de pensament de la Grècia antiga. Ens trobem a un jove Plató que rendix favors al gran Sòcrates perquè este escolte les seues teories a prop de cavernes i representacions ideals, un no menys jove Aristòtil científic i defensor acèrrim del mètode deductiu i al nostre il·lustre protagonista defenent la seua filosofia de la mesura mentres tracta de crear escola, sense saber encara la fama que prendrà la doctrina que portarà el seu nom, i defenent l’atomisme a pesar de la resignació que li causa que constantment li confonguen amb l’atomista Demòcrit.

A més, una lectura molt més general, atrau de manera irresistible a tot aquell que es senta interessat per la mitologia grega ja que estes seran les aventures en què es dirimisquen els nostres personatges. Així, assumptes com el Mite del rapte de Persèfone, els diferents mites a prop dels zels d’Hera pels nombrosos amants del seu espòs Zeus o el mite de Faetó, fill d’Apol·lo i el carro del Sol, seran els contextos en què estos es moguen.

Sens dubte una lectura divertida per a tot aquell que sàpia apreciar-la.

Este és l’original punt de partida d’Epicuro el Sabio, projecte que unix el guionista William Messner-Loebs i a Sam Keith, en el que seria un dels primers treballs d’importància del dibuixant, i que li serviria per a donar el bot al còmic mainstream i acabar creant, anys després, el seu inclassificable The Maxx. Amb pròleg d’Álvaro Pons, Epicuro el Sabio és una oportunitat irrepetible per al lector espanyol de comptar amb una nova edició d’un dels còmics més inclassificables de la indústria editorial americana de principis dels noranta. Filosofia i còmic? I per què no?

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under COMIC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s