V DE VENDETTA

 Portada del còmicV de Vendetta, guió d’ Alan Moore i dibuix de David Lloyd (Norma Editorial)

Escrita per Alan Moore i dibuixada per David Lloyd, V de ‘Vendetta rendix tribut a clàssics de la ciència-ficció i patix una evolució molt particular a mesura que va sent escrita.

En una fictícia Anglaterra, en la qual un estat totalitari ho controla tot, es desenvolupa la història que comença el 1997 i finalitza el desembre de 1998. Durant tot eixe any, V, un rostre amagat darrere de la màscara de Guy Fawkes (un insurgent que va intentar volar el parlament anglés en el segle XVII), practica actes terroristes contra el govern. Al mateix temps es convertirà en tutor d’Evey, (una xica a qui salva de ser violada en el primer episodi), ensenyant-li la seua visió de la llibertat i del vertader significat de la paraula anarquia.

“La publicitat d’este còmic, per una vegada, no es va basar en frases boniques que res signifiquen. V de Vendetta és tot el que els còmics no se suposa que són”, va arribar a dir-se, i era cert, perquè la història que ací es compta, el missatge de subversió que arriba a proposar-se, dista molt de quant s’havia intentat abans (i s’ha intentat després) en el camp de la historieta.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under COMIC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s