HITLER, LA NOVEL·LA GRÀFICA

Hitler, la novel·la gràfica, Sigeru Mizuki (Glénat)

Hitler: La Novel·la Gràfica és una rigorosa i lúcida biografia explicada amb el pols i la frescor que només un narrador de pura raça pot aportar encara sobre una de les figures més complexes de la història mundial. Des dels seus inicis com a mediocre pintor fins a l’horror de la solució final, el gran mestre del manga Shigeru Mizuki dibuixa en esta obra alguna de la seua millors pàgines sense apartar la mirada d’un monstre humà, massa humà. Mizuki, veterà de la II Guerra Mundial, va voler acostar-se gràficament, des de la seua perspectiva humana, a la figura del genocida que va originar el conflicte en què l’autor va perdre el seu braç esquerre. Tota biografia de Hitler és polèmica. Però la de Mizuki està lluny del rebombori que hi ha generat la recent versió de Mein Kampf (East Press), de Kosuke Mauro, tot un èxit de vendes al Japó.

El volum de Mizuki consta de 276 pàgines, de traços poc orientals, però amb la velocitat de narració de les estructures manga. El llibre no realitza un gran desenvolupament psicològic de Hitler i no entra a fons en la gènesi del seu odi cap als jueus, però sí en el seu vessant militar. Conta, per exemple, com va aconseguir la Creu de Ferro en la I Guerra Mundial. I se centra en nombroses anècdotes de la seua vida, des de la seua frustració com a pintor a Viena al seu suïcidi. Mizuki busca la cara humana de Hitler, el mal que suportava la pressió i com un cúmul de casualitats i genialitats dels seus generals li van permetre somiar de conquistar Europa.

En definitiva, una obra que perfectament servix per a realitzar un primer acostament a esta època tan convulsa de la primera mitat del segle XX, l’ascens i caiguda d’un personatge com va ser Adolf Hitler i el seu partit Nazi, que et sap explicar alguns passatges foscos o que no són tan coneguts, amb un llenguatge fàcil i amé, recolzant-se constantment l’autor en el recurs de col·locar els seus protagonistes en imatges reals que han passat a la Història i que ja formen part del nostre imaginari d’este període i, també, un al·licient una vegada acabada la seua lectura per a aprofundir sobre este tema amb obres d’estudi.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under COMIC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s