GÉNESIS

Génesis, de Robert Crumb (La Cúpula).

Génesis, de Robert Crumb, ens aproxima a una gran història de manera fidel i amb personalitat. Una lliçó magistral de com entretindre amb un text que sembla àrid.

“Jo, R. Crumb, l’il·lustrador d’este llibre, he intentat el millor que he pogut reproduir totes i cadascuna de les paraules del text original, extret de diverses fonts, inclosa la versió del rei Jaume, però sobretot la recent traducció de Robert Alter The Five Books of Moses”.

Així introduïx l’autor el seu particular Gènesi, en el qual, a base de vinyetes, desgrana els 50 capítols al complet, sense perdre res del seu peculiar estil de dones redones i carnoses i hòmens carnals que s’esplaien construint una història greu i panoràmica, íntima i universal.

Un mode totalment nou de donar a conéixer un dels textos més llegits del món que, per a Crumb, és “un text poderós amb moltes capes de significat que aprofundixen en el nostre inconscient col·lectiu, el nostre inconscient històric”.

En Gènesi, el pare del còmic underground firma una adaptació literal de l’origen bíblic de l’univers basat en la traducció de la Torá a l’anglés de Robert Alter i en la Bíblia de King James. Un relat en què, segons Crumb, no hi ha necessitat de “sàtira”. “Ja és Portada del còmicde per si prou absurd i, no obstant, està molt arrelat en la nostra cultura”.

L’artista nord-americà s’ha cenyit a il·lustrar “cada xicotet detall” del text, sense afegits ni tampoc censures. Violència, incestos, violacions i un paper de la dona diferent de l’assumit. “Descobrim que hi ha tota una sèrie d’històries matriarcals amagades, aspectes sencers d’uns personatges femenins forts que s’han passat per alt” .

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under COMIC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s